Book (Croatian)


ISBN: 978-953-58533-1-2
Naslov: "Pisma sinu, kćeri i kćeri"
Autor: Tihomir Cirkvenčić 
Uvez: tvrdi  
Broj strana: 100 
Jezik: hrvatski
Rezervacije na tihci@live.com 
Poklon uz svaku knjigu: Bookmark, originalna slikarska minijatura iz ciklusa "Šetači", prema art performanceu "Tuširanje - maraton, 2017.": video link


O knjizi - Pogovor

"Cirkvenčićeva Pisma sinu, kćeri i kćeri zbirka su kratkih pripovjedaka u epistolarno-dnevničkom formatu, niz crtica iz svakodnevnog života fokusiranih na trenutke koje čine njegovu srž, a koji su ipak toliko efemerni da ih, opterećeni svakodnevnim brigama, često prebrzo zaboravljamo ili ispuštamo iz vida.
Cirkvenčićeva je proza lako čitljiva, pisana svakodnevnim govornim jezikom, lako razumljiva i djeci, a istovremeno i beskrajno teška od količine ljubavi kojom je natopljen svaki pojedini redak, one jedine prave bezuvjetne ljubavi – ljubavi roditelja prema vlastitoj djeci.
Uz to što će Pavel, Lana i Eva jednog dana bezgranično cijeniti što im je njihov dragi tata zapisao (doduše, Pavel samo ako pročita) i zabilježio neke od dragocjenih trenutaka koji nas definiraju i koji nam pomažu da razumijemo zašto smo upravo takvi kakvi smo, Cirkvenčić šalje snažnu poruku svima nama. Točnije, šalje poruku onom dijelu nas koji godinama ušutkavamo, zatomljujemo i potiskujemo – djetetu koji leži duboko u nama, djetetu koje naivnom iskrenošću doživljava i proživljava svijet oko sebe i koje boli svaka nepravda, koje je puno suosjećanja i koje, na kraju krajeva, uvijek zna pravi odgovor na svako pitanje. Dijete koje, nažalost, ne slušamo ni približno koliko bismo morali, dijete koja sanja i zaslužuje neki bolji svijet.
U tom je smislu svako ovo pismo univerzalno, napisano svakom od nas, u što ćete se uvjeriti na prvo katarzično plakanje, pardon, čitanje, a potom i na svako sljedeće."
 Krunoslav Koprivnjak